Kaks vibulaskurit jõudsid pjedestaalile

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vibulaskurid hõivasid Eesti karikavõistlustel Pärnus individuaalselt teise ja kolmanda koha ning tulid meeskondlikult kolmandaks.

Vana-Võidu Vibuklubi ja Viljandi Spordikooli ühisvõistkonnana esinenud viljandlastest said meeste arvestuses teise ja kolmanda koha vennad Eerik ja Taavi Ennemuist. Endise olümpiamehe Raul Kivilo järel sai teise koha vendadest noorem Eerik ja kolmandaks jäi Taavi.

«See oli poistele esimene kord, kui nad meeste seas pjedestaalile jõudsid,» ütles noormeeste isa ja Vana-Võidu Vibuklubi asepresident Tõnu Ennemuist.

Meeskondlikult lõpetasid viljandlased kolmandana ning lisaks Ennemuistidele kuulusid neljaliikmelisse esindusse Andres Oss ja Harri Köhler.

Taavi võistleb Euroopa karikale

Karikavõistluste põhjal pandi kokku ka koondis, kes osaleb praegu Poolas Euroopa karikavõistluste etapil. Viljandlastest valiti koondisesse Taavi Ennemuist, kes on võistlustel jõudnud 64 parema hulka. Eile võistles ta pääsu eest 32 parema hulka, kuid tulemused selgusid alles hilisõhtul.

«Tegelikult tuli valida, kas Poola sõidab Eerik või Taavi. Otsustasime Taavi kasuks,» rääkis Tõnu Ennemuist. Taavi tänavune eesmärk on jõuda Madridi maailmameistrivõistlustele. Et Poola jõuproov on koondisele viimane välisvõistlus, sõltub pääs tiitlivõistlusele suuresti sellest, kui hea tulemuse Viljandi noormees Euroopa karikavõistlustel laseb.

«Tegelikult on tänavune aasta Taavile olümpiaprogrammi algus,» selgitas Tõnu Ennemuist. «Treeningplaanis on suure mahuga laskmine ja kiirustada pole meil kavas.»

Isa hinnangul pole tänavu gümnaasiumi lõpetava Taavi sportlasetee seni väga libedalt kulgenud ja varustuse tõrkumise tõttu on olnud kõvasti tagasilööke. «Nüüd alustatava programmi pealt tasub tulemusi oodata paari aasta pärast,» pakkus ta.

Eerik on olümpialootuste programmis

Tänavu kaheksandat klassi lõpetava Eerik Ennemuisti karjäär on isa hinnangul olnud sujuvam. «Tema puhul on suudetud mitut viga vältida ja Eerik on nüüd valitud Rahvusvahelise Olümpiakomitee toetatavasse noorte olümpialootuste programmi, mis on suunatud 2012. aasta olümpiale,» selgitas Tõnu Ennemuist. «Tänavu on tema eesmärk jõuda kadettide Euroopa meistrivõistlustel kümne parema sekka.»

Kolmas Viljandi vibulaskur, kellele suurt karjääri ennustatakse, on 14-aastane Liis Varik, kes Eesti karikavõistlustel lõpetas kaheksanda kohaga. «Ka tema on alustanud suurte koormustega treeningut ning on juba jõudnud juunioride maailma karikavõistluste etapil 20 parema hulka,» kiitis Ennemuist.

PRESIDENT

Eesti Vibuliit valis oma uueks presidendiks Viljandimaa Ühendatud Kutsekeskkooli direktori Tarmo Looduse (pildil). «Spordiliidu presidendid on enamasti seotud suure poliitikaga ja Loodusel on selline kogemus olemas,» põhjendas vibuliidu juhatuse liige Tõnu Ennemuist Looduse valimist.

Endise siseministri ja Riigikogu liikme ülesanneteks peab vibuliit spordialale suurte toetajate leidmist ning vibuspordi esindamist. «Esialgu on Loodusel vaja vibuspordi probleemidesse sisse elada,» arvas Ennemuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles