Vana spordivarustus saab uue elu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Tartu tänava alguses tegutseva Popspordi poe juhataja Seidi Kuldvere ootab ostjatelt vanu suuski.
Viljandis Tartu tänava alguses tegutseva Popspordi poe juhataja Seidi Kuldvere ootab ostjatelt vanu suuski. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandis Tartu tänaval asuv kauplus Popsport ärgitab inimesi kodus kasutult seisvaid vanu suuski poodi tooma.


Popspordi tegevjuht Tarmo Kajandi selgitas, et firma Tartu, Viljandi ja Tallinna poodidesse võetakse vastu kõik suusad ja saapad, mis on enam-vähem korras. Toojad saavad tasuks kas 100-kroonise kinkekaardi või uut varustust ostes soodustust.



«Vanu suuski me kohe müüki ei pane, enne vuntsivad asjatundjad need üles,» rääkis tegevjuht. «Meie töötajad pole nii suured suusaspetsialistid, aga Viljandis ja Tartus on selleks korüfeed ametis. Suusa pind puhastatakse ja vajaduse korral renoveeritakse.»



Tarmo Kajandi arvates võivad korda tehtud vanad suusad uut peremeest teenida isegi paremini kui 500-kroonised uued.



«Odavamatel suuskadel ei ima põhi parafiini, seepärast kulub määre sõites ruttu ära. Kui aga vanadele suuskadele teha korralik eeltöötlus, hakkavad need paremini libisema,» selgitas firmajuht ja rõhutas, et ilma niisuguse hoolduseta saab sõita, aga õiget mõnu sellest pole. Spetsialisti käe alt tulnud eakad suusad lähevad müüki 100—400 krooniga. Kõige odavamad uued suusad maksavad 599 krooni.



Tegevjuhi sõnutsi pole vanade suuskade müümise eesmärk kasumit teenida vaid taastamiskulusid tasa teenida. Potentsiaalsete ostjatena näeb ta eelkõige õppeasutusi. «Minu käest on mitu kooli küsinud, kust saaks vanu suuski. Nii ma sellele mõttele tulingi.»



Jakobsoni gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja ja treeneri Ants Kuusiku meelest on selline mõte väga teretulnud. Ta rääkis, et vanad puusuusad on väga head ja libisevad tihti plastikutest paremini. Ainult sula puhul on nendega raskem sõita.



Kuusik avaldas kartust, et õppeasutustel võib nappida raha ka odavate suuskade ostmiseks. «Meie koolis on isegi paarisajakrooniste arvetega raskusi,» lausus ta. «Samas oleks tore, kui ühelgi lapsel ei jääks suusamõnud rahapuuduse pärast nautimata.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles