Ivo Sillamaa ja Toomas Vavilov Jaani kirikus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 18 kõlab taas Pille Lille Muusikute Toetusfondi korraldatud kontsert. Seekord musitseeritakse Viljandi Jaani kirikus. Üles astuvad kaks tuntud muusikut, pianist ja klavessinist Ivo Sillamaa ning klarnetist Toomas Vavilov.

Koos Hortus Musicusega

Ivo Sillamaa on lõpetanud Tallinna Konservatooriumi professor Bruno Luki juhendamisel ning hiljem täiendanud end Moskvas.

1973. aastal võitis ta laureaaditiitli vabariiklikul ja 1976. aastal üleliidulisel konkursil. Ta on töötanud harjutuspianistina Eesti rahvusooperis ning õppejõuna Tallinna Muusikaakadeemias. Alates 1993. aastast mängib Ivo Sillamaa klavessiini ja orelit vanamuusikaansamblis Hortus Musicus. Selle ansambliga on ta esinenud peaaegu kõigis Euroopa riikides, samuti paljudel mainekatel festivalidel.

Ivo Sillamaa on sooloõhtutega esinenud 1974. aastast, samuti solistina sümfooniakontsertidel, mida on dirigeerinud Neeme Järvi, Eri Klas, Peeter Lilje ja Paul Mägi.

Klarnetistist dirigendiks

Toomas Vavilov on lõpetanud Eesti Muusikaakadeemia klarneti erialal ning täiendanud end Berliini Filharmoonikute Karajani-aegse esiklarnetisti Karl Leisteri juures.

Aastail 1996—1998 õppis Vavilov sümfooniaorkestri dirigeerimist Eesti Muusikaakadeemias Jüri Alperteni käe all, ta on täiendanud end eraviisiliselt professor Roman Matsovi juures, keda peab oma tähtsaimaks eeskujuks ja õpetajaks.

Toomas Vavilov on soleerinud paljude orkestrite, näiteks ERSO, Tallinna Kammerorkestri, Pärnu Linnaorkestri, Vanemuise Sümfoonikute, Läti Riikliku Kammerorkestri ja Läti Rahvusliku Sümfooniaorkestri ees.

10. septembril 1999 esitas ta koos Norddeutsche Rundfunkorchesteriga Eino Tambergi klarnetikontserdi.

Praegu tegeleb Toomas Vavilov intensiivselt nii klarnetimängu kui dirigeerimisega, kaugemas tulevikus näeb ta kaalukaussi kalduvat pigem dirigeerimise poole.

Viljandi kontserdi kavas on Carl Maria von Weberi «Introduktsioon — teema variatsioonidega», Camille Saint-Saensi Sonaat klarnetile ja Francis Poulenc’i Sonaat klarnetile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles