KredExi remonditoetuste raha on otsas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutus KredEx lõpetab alates reedest kortermajade rekonstrueerimistoetuse taotluste vastuvõtu, sest selleks aastaks on riigi antud raha oodatust kiiremini otsa lõppenud.

KredExi teatel eraldati kortermajade rekonstrueerimistoetusteks selleks aastaks riigieelarvest 16,4 miljonit krooni. Nädala alguseks oli toetuste andmiseks raha veel üle 2,1 miljoni krooni, ent nüüdseks on see ammendumas.

«Järgmise aasta riigieelarve eelnõus on elamumajanduse toetusteks ette nähtud 20 miljonit krooni,» nentis sihtasutus.

Viimastel kuudel on KredEx väljastanud rekonstrueerimistoetusi kuus keskmiselt 3,5 miljoni krooni ulatuses.

Kõige enam on rekonstrueerimistööde tegemiseks toetust taotlenud Harjumaa ja Ida-Virumaa kortermajad, vastavalt 37 ja 32 protsenti taotlustest. Teistest aktiivsemad on ka Tartu- ja Järvamaa kortermajade omanikud.

Kortermajad on rekonstrueerimistoetust küsinud peamiselt katusetöödeks (35 protsenti taotlejatest), fassaaditöödeks ja välisuste vahetuseks (20 protsenti), fonoluku süsteemi paigaldamiseks (14 protsenti) ning trepikoja akende vahetamiseks (11 protsenti).

2003. aastal sai toetust 308 kortermaja kogusummas ligi 12 miljonit krooni. KredExi rekonstrueerimistoetus katab kuni 10 protsenti kortermajade renoveerimistööde maksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles