«Alice imedemaal» tuleb Ugala lavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise teater pakub 4. oktoobril Ugalas vaadata koreograaf Mai Murdmaa ja multimeediast innustunud noore kunstniku Kaspar Jancise ühistööna valminud tantsulavastust «Alice imedemaal».

Lavastus põhineb briti kirjaniku Lewis Carrolli (1832—1898) fantaasiarikkal ja võluva huumoriga lasteraamatul Alice’ist, kes võtab ette lennu unemaale. Ta kohtab sellel reisil palju imelikke tegelasi ning satub koos nendega veidratesse ja samas imelistesse seiklustesse.

Et sellist, ainult unenägudes ette tulevat fantaasialendu vaatajatele jälgitavaks teha, kutsus Mai Murdmaa endale appi noore andeka filmimehe Kaspar Jancise, kes on tuntud nii animafilmide «Romanss» ja «Weitzenbergi tänav» autorina kui ka rokkmuusikuna. Mitmel eri suurusega ekraanil saavad nähtavaks kõik imelised metamorfoosid, mida Alice oma teekonnal läbi teeb.

Haarava ja pingelisi pöördeid täis muusika kirjutas sellele tantsulavastusele ungari päritolu helilooja Sandor Kallos.

Selle rahvusvaheliselt tunnustatud helilooja ja interpreedi eelmine samalaadne koostöö Mai Murdmaaga leidis aset 2000. aastal, kui ta lõi muusika Murdmaa lavastusele «Pulmareis». «Pulmareis» taasesietendub Vanemuises oktoobri teisel poolel, peaosi tantsivad selles Age Oks ja Toomas Edur.

Alice’i rolli tantsib alanud hooajast Vanemuise balletitrupiga liitunud Natalja Gontšarova. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Vanemuise balletitrupp, samuti draamanäitleja Andres Mähar ja seitsmeliikmeline orkester, mis koosneb Vanemuise sümfooniaorkestri muusikutest.

«Alice imedemaal» on Mai Murdmaa kolmas tantsulavastus Vanemuises: 1985. aastal tõi ta seal lavale neljaosalise «Kirgastumise» ning 2002. aastal esietendus Gabriel Garcia Marquezi loomingust inspireeritud «Armastuse tango».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles