Jaanus Koval kerkis viimase võistlusega koha võrra

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ehkki viljandlane Jaanus Koval üritas 2004. aastal motokrossi meistrivõistlusi võita, tuli tal sarja kokkuvõttes tunnistada Toomas Triisa paremust. Eesti karikavõistluste arvestuses kuulub võitjaau aga viljandlasele. Pilt on tehtud kevadel «Mulgi krossil».
Ehkki viljandlane Jaanus Koval üritas 2004. aastal motokrossi meistrivõistlusi võita, tuli tal sarja kokkuvõttes tunnistada Toomas Triisa paremust. Eesti karikavõistluste arvestuses kuulub võitjaau aga viljandlasele. Pilt on tehtud kevadel «Mulgi krossil». Foto: Elmo Riig

Viljandlane Jaanus Koval lõpetas Tihemetsas Eesti motokrossi meistrivõistluste lõppvaatuse kaks sõitu neljandana, tiitlivõistluste üldarvestuses tõstis see ta teisele kohale.

Eesti meistrivõistluste neljanda etapina kavas olnud Tihemetsa krossi 500 cm³ rataste klassis oli heas hoos Juss Laansoo, kes mõlemad sõidud Avo Leoki ees kindalt võitis. Kolmandana lõpetas mõlemad sõidud Toomas Triisa ning neljandana Jaanus Koval. Samas klassis kaasa löönud viljandlane Andrus Rennu sai Tihemetsa krossil kokkuvõttes kuuenda koha, olles esimeses sõidus kuues ja teises kaheksas.

Kokkupõrge konkurendiga

Enne viimast etappi Henri Remma järel meistrivõistluste arvestuses kolmandal kohal olnud Jaanus Koval edestas kokkuvõttes Remmat, kes Tihemetsas esimese sõidu katkestas ja oli teises sõidus Kovali järel viies.

«Põrkasime Remmaga avasõidus kokku, mina kukkusin, Remma sai jätkata, kuid katkestas sõidu hiljem, sest lõhkus kokkupõrkes ratta,» meenutas Jaanus Koval.

Eesti meistrivõistluste võidu ja sellega kaasneva meistritiitli oli Jaanus Koval tänavuse hooaja suurimaks eesmärgiks seadnud, kuid pidi siiski leppima teise kohaga. Mehe enda sõnul oli neljaetapilise tiitlivõistluse kehvim tulemus sarja esimeselt võistluselt Sakus, kus ta sai kirja neljanda ja kuuenda koha punktid.

«Saku kross langes kokku ülikooli lõpetamisega ning seetõttu polnud ma võistluseks eriti valmistuda saanud,» rääkis Jaanus Koval. «Teadsin, et sel hooajal ma välisvõistlustele minna ei jõua ja korralikult valmistuda ei saa, sest olulisem oli siiski lõpetada ülikool, seetõttu olid meistrivõistlused minule tähtsaimad võistlused,» selgitas Koval.

Võidukarikas tuli siiski

Ehkki meistrivõistlustel tuli Jaanus Kovalil oma põlisele konkurendile Toomas Triisale alla vanduda, oli viljandlane Triisast edukam Eesti karikavõistluste arvestuses.

«Eks see hooaja lõpul mingi karika anna, kuid kas sarja võit ka boonuse toob, seda ma küll öelda ei oska,» ütles Open-klassi Eesti 2004. aasta karika võitja. Karikavõistluste arvestuses edestas viljandlane Toomas Triisat ja Juss Laansood.

«Eks karikavõistlused ole sisuliselt samad kui Eesti meistrivõistlused, kuid sarjas on rohkem võistlusi,» jutustas Koval.

23-aastane Viljandimaa edukaim motokrossisõitja kinnitas, et ehkki meistrivõistlustel on kohad selged, pole hooaeg siiski veel lõppenud. «Põhimõtteliselt on sõite veel oktoobri lõpuni.»

Seda, millised eesmärgid Jaanus Koval endale järgmiseks hooajaks seab, ei osanud ta praegu veel öelda. «Mõtlen sellele talvel. Praegu teen tööd.»

Teine Tihemetsa võistluspäev

Tihemetsa motokrossi teisel päeval kavas olnud 125 cm³ rataste võistluse lõpetas Jaanus Koval edukaima viljandimaalasena viiendana. Kahe sõidu kokkuvõttes jäid temast ettepoole Edik Kuusk, Taavi Nassar, Toomas Triisa ja Martin Leok.

Peeter Koval noorem lõpetas Tihemetsas kahe sõidu kokkuvõttes kümnenda kohaga, Timo Männigo koht oli 14. Neljas rajal käinud Viljandi motoklubi sõitja Marko Heinmäe lõpetas vaid esimese sõidu, milles tema kohaks oli 14.

Eesti karikavõistluste arvestuses sai Peeter Koval noorem Henri Remma ja Asko Lihtsa järel kolmanda koha.

Harrastussõitjate külgkorviga mootorrataste arvestuses pälvisid Karksi-Nuia noormehed Kert Varik ja Erki Kõiv kokkuvõttes teise koha, olles esimeses sõidus kolmandad ja teises teised.

Harrastajate külgkorvisõitjaile peetakse Eestis vaid karikavõitluste arvestust, milles on sõita veel üks etapp. Pärast Tihemetsa etappi ning enne viimast võistlust Narvas on Kert Varik ja Erki Kõiv karikavõistluste arvestuses kolmandal kohal.

Tagasi üles