Kohus saatis pandimajaröövli kolmeks aastaks vangi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maren Saarnak
Maren Saarnak Foto: Erakogu

Tartu maakohus mõistis kaks nädalat tagasi Viljandis pandimaja röövinud Maren Saarnakile kolmeaastase vangistuse, millele lisandub üks aasta varem kandmata karistust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt sisenes varem röövimise eest karistatud ning kuriteo toimepanemise ajal katseajal olnud Saarnak Viljandis pandimajja, kus pihustas müügisaali töötajale näkku pisargaasi. Seejärel purustas ta kilekotis olnud haamriga müügileti vitriinklaasi ning haaras kaasa aluse 18 kuldketiga, mis olid kokku väärt 27 906 krooni.


Röövel istus talle endale kuulunud autosse ja püüdis põgeneda, sõitis aga umbes kümne meetri pärast lumevalli, jättis auto maha ning jooksis koos varastatud ehetega minema. Kahe päeva pärast läks Saarnak ise politseisse ning tunnistas röövi toimepanemise üles.

Lõuna ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul arvestas ta karistust küsides sellega, et süüdistatav tuli ise politseisse oma kuritegu üles tunnistama ning tegu kahetses.

Karistusseadustik näeb röövimise eest, mille on toime pannud varem röövimise eest karistatud isik vägivallaga, relva kasutades ning nägu varjates, ette 3-15-aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles