Võrkpallur Argo Arak sai võistluskeelu

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Arak on veendunud, et rahvusvahelise alaliidu mängukeeld tema tänavusi plaane ei mõjuta.
Argo Arak on veendunud, et rahvusvahelise alaliidu mängukeeld tema tänavusi plaane ei mõjuta. Foto: sakala.ajaleht.ee

Viljandist pärit võrkpallur Argo Arak ei tohi võistluskeelu tõttu aasta jooksul osa võtta ühestki rahvusvahelise ja Euroopa võrkpalliföderatsiooni tunnustatud rannavolleturniirist.

Argo Arak ja Kaarel Kais on tänavu kolmel korral osalenud «Pro Seriesi» nime kandval seeriavõistlusel Itaalias ja Sloveenias. Sellel sarjal pole aga tegutsemiseks rahvusvaheliste föderatsioonide luba ning seal kaasa tegevaid pallureid hoiatati enne turniirile minekut.

«Meie otsustasime, et osaleme nendel turniiridel, ja kavatseme minna veel vähemalt kolmele etapile,» rääkis Argo Arak.

Tänavu on ta koos Kaisiga saanud neilt turniiridelt ühe esikoha ja kaks teist kohta. Viimati mängisid nad nädal tagasi Sloveenias ning kohtusid finaalis teise Eesti paari Sten Esna/Jaanus Nõmmsaluga ja kaotasid.

Ka Esna ja Nõmmsalu said rahvusvaheliselt alaliidult mängukeelu ning kolmanda Eesti paarina tabas keeld naispaari Tene Talv/Aigi Ermel.

«Ega me mängukeelu tõttu suurt midagi kaota,» arvas Arak. «Ehk jääb käimata mõnel maailmakarikaetapil.»

Algul oli vollepaaril kavas pärast olümpiamänge osaleda mõnel rannavolle maailmakarikasarja etapil, kuid nüüd nad seda teha ei tohi. ««Pro Seriesi» sarja mängime igal juhul lõpuni,» oli Arak veendunud.

Ülejärgmisel nädalavahetusel sõidavad Arak ja Kais taas Itaaliasse ning jäävad sinna paariks nädalaks. «Mängime siis kolm etappi järjest,» lausus Arak.

Kas nad ka järgmisel aastal samast sarjast osa võtavad, ei osanud Arak öelda.

Argo Araku paariline Kaarel Kais kinnitas, et teadis juba enne sarja esimest etappi, et rahvusvaheline alaliit ei tunnista seda võistlust ning seal osalemise eest võivad mängijatele järgneda sanktsioonid.

«Läksime sellele riskile teadlikult, sest see sari oli meie rannahooaja peamine võistlus,» rääkis Kais.

Praeguseks on rahvusvaheline föderatsioon teatanud oma kodulehel, et «Pro Seriesil» osalevate mängijate suhtes on rakendatud mängukeeldu.

«Ametlikult pole meid keegi karistanud,» väitis Kais. «Tegelikult ma ei kujutagi ette, kuidas saab meid karistada, sest me pole registreerunud ühelegi rahvusvahelise föderatsiooni egiidi all olevale turniirile.»

Eesti võistlustel kaasategemist rahvusvahelise liidu keeld ei sega ja juba täna osalevad nii Kais kui Arak Laulasmaal peetaval Rannakuninga valimisel. Mõnel Eesti turniiril kavatsevad Arak ja Kais veel kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles