Festival pakub elamusi

Tiina Sarv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud puuetega inimeste üheksanda kultuurifestivali esimesed esinejad pakkusid ilma igasuguse hinnaalanduseta suurepärase elamuse.

Kultuurimaja laval astus üles Läänemaa Puuetega Inimeste Koja invateater, kes esitas Oskar Lutsu naljamängu «Kalevi kojutulek».

Tore ja vaimukas kujundus toetas lavastust, millesse olid pikitud tänapäevaga haakuvad naljad. Lavastaja Aivo Paljasmaa, kes ise mängis Pliuhkamit, võiks publikut naerutada iga kutselise teatri laval. Meelde jäi ka saunanaist Krõõta mänginud Aino Hurt. Tubli oli kogu trupp.

Kuigi žürii liige Riina Trumm kiitis juba enne etteastet Põhja-Eesti Pimedate Ühingu naisansamblit, üllatas esituse hea tase tedagi. Ansamblil on kauni ja kandva häälega solistid Ene Raissar ja Kerti Kollom.

Festival kestab ka täna ja homme. Tänane kava algab kell 10. Kell 12 antakse raekojaesiselt platsilt üleriigilise ratastoolisõidu võistluse esimese etapi start ja kultuurimajas jätkuvad esinemised kell 14.

Pühapäeval on algus taas kell 10. Kell 13 algab lõppkontsert ja siis tunnustatakse paremaid. Kõige tublim kollektiiv kuulutatakse festivali täheks.

Elle Eha, kelle juhtimisel esinejatele hinnangu andjad Altmar Looris, Enn Meie-saar ja Riina Trumm töötavad, ütles, et midagi tunnustamist väärivat leidub kindlasti igas kavas.

Juhendajatega saab žürii veel eraldi kokku ja jagab neile häid nõuandeid.

Sissepääs kultuurimaja saali on vaba. Sealt võiks igaüks lihtsalt läbi astuda ja mõneks ettekandeks istet võtta. See paneb maailma asjadele natuke teise pilguga vaatama ja üsna tõenäoliselt pakub ka kunstilist naudingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles