Jahimehed ulatavad abikäe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskits
Metskits Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel talvel on Viljandimaa jahiseltside mehed puhastanud kilomeetrite kaupa metsateid ja -sihte ning sahanud põllusiile, et metsloomad söögipoolist otsima pääseksid.

Viljandimaa jahimeeste liidu tegevjuht Ulvi Lomp ütles, et teede lahtilükkamise vajalikkust on silmaga näha: neil on arvukalt loomajälgi.

«Seltsidele on lumelükkamine palju kulutusi kaasa toonud,» rääkis tegevjuht. «Mõni tellib teenust, mõnel pool käivad jahimehed ise oma masinatega lund lükkamas — kuidas keegi majandab.»

Vambola jahiselts on kulutanud juba 15 000 krooni.

«Esmaspäeval lükkasime umbes 50 kilomeetrit teid lahti, et loomadele süüa viia,» rääkis Vambola jahiseltsi juhatuse liige Kalev Kikas. «Mõnda lõiku puhastasime juba teist korda.»

Lund lükkamas käiakse Kikase sõnul aktsiaseltsi Roni REM traktoriga ning suure lumesaju ajal oli abiks ka ühe Halliste põllumajandusühistu traktor.

Kõo jahimees Jaan Zilmer oli esmaspäeval ametis söödakohtade juurde viivate teede puhastamisega.

«Lükkan ka põldudele ribad sisse, maaomanikuga on kokkulepe selleks olemas,» rääkis Zilmer. «Sain traktori kohalikust ühistust, aga paljud jahimehed lükkavad teid oma traktoriga lahti.»

Kõo jahimehed on metsloomadele käidavaks muutnud paarkümmend kilomeetrit teid, sihte ja põlluribasid. Teravilja ja silo viiakse ennekõike metskitsedele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles