Sõudja mõõtis sadu suusakilomeetreid

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja
Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja Foto: Raigo Pajula

Kaks nädalat tõhusalt suusatamisega tegelnud sõudja Kaspar Taimsoo pakkis eile varustuse kokku. Homme osaleb ta Tallinnas ergomeetrite võistlusel ja sõidab siis Itaaliasse treenima.

Kui mullu valmistus Taimsoo suveks Viljandis sõudeergomeetrit tõmmates ja joostes, siis tänavu on nii tema kui ta paadikaaslase Allar Raja peamised treeninguvahendid olnud suusad.

«Nühime nendega ikka päris tublisti,» lausus ta.

Sel hooajal on Kaspar Taimsoo suuskadel läbinud ligi 500 kilomeetrit. «Eelmisel talvel tuli kokku ehk 15 kilomeetrit,» võrdles ta.

Ehkki suusatamine on sõudjale tehniliselt võõras spordiala, saab Taimsoo sellega enda sõnul vajaliku koormuse kätte. «Parematel päevadel sõitsin läbi 67 kilomeetrit.»

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja treenisid kaks nädalat Pärnumaal Jõulumäe spordikeskuses, kus nad elasid hõreda õhuga Alpi telgis. Eile lõpetasid nad laagri ning juba homme teevad mõlemad kaasa Tallinnas sõudeergomeetrite võistlusel.

Et seda treeninguvahendit on Taimsoo sel talvel väga vähe kasutanud, ei usu ta ise, et suudab võistlusel head tulemust saavutada. «Ega see ole mul ka eesmärk,» nentis ta.

Paar päeva tagasi tegi Taimsoo ergomeetril ühe treeningu, kuid tundis, et minek pole kuigi hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles