Viljandi tänavatantsijad raiuvad ennast maailmakaardile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Laiapea
Laura Laiapea Foto: Arhiivipilt

Viljandi ühed edukamad tänavatantsijad panevad end eeloleval nädalavahetusel Soomes proovile.


Põhjanaabrite suurel tänavatantsuüritusel «Nordic Moves» osalevad JJ-Street Dance Company tantisjad Laura Laiapea, Otto Pukk ja Oliver Tiitus ning Tõrvast pärit, kuid Viljandis treeniv Risto Põldsalu.

«Nordic Moves» on maailma suurima tänavatantsuvõistluse «Juste Debout» Soome eelvoor. Ühtekokku peetakse selle kuulsa võistluse eelvoorud kaheksas riigis: lisaks Soomele Hiinas, Jaapanis, Venemaal, Šveitsis, Itaalias ja Saksamaal ning korraldajamaal Prantsusmaal, kus on kolm eelvooru.

Võitjad pääsevad lõppvõistlusele.

Eesti eelvõistlustel edukalt esinenud Pukk ja Tiitus võistlevad hip-hopi kategoorias 2 vs 2 Battel, mis tähendab, et tantsijad astuvad üksteise vastu kahekesi paaris. Sealtsamast üritab pääsu kõrgemale Tõrva noormees Risto Põldsalu, kelle paariline on Kehrast pärit Kristjan Põder.

Noormeestega sõidab Soome nende 21-aastane treener Laura Laiapea, kes ise üritab «Juste Deboutile» pääseda 6. märtsil Prantsusmaal korraldatavast eelvoorust.

«See on minu õpilastele esimene kord võistelda «Juste Debouti» alavoorus ning mina nendele madalamat sihti kui edasipääs seadnud ei ole,» kommenteeris hetkeseisu Viljandi neiu, kes samuti kavatseb kvalifitseeruda lõppvõistlusele.

«Oleme kõvasti vaeva näinud. Alates detsembri lõpust, kui alustasime võistlusteks valmistumist, pole mul vabu päevi olnudki. Praegu on põhiline, et nii õpilastel kui ka mul endal läheks hästi. Loodan, et tehtud töö kannab vilja,» lausus 14-aastase tantsustaažiga Laura Laiapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles