Juhid said tüvest jagu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agaraim saagija oli tallinlane Jevgeni Skvortsov (vasakul) ning alla ei jäänud ka puuskulptuuride meister Heiki Kongi (saeb).
Agaraim saagija oli tallinlane Jevgeni Skvortsov (vasakul) ning alla ei jäänud ka puuskulptuuride meister Heiki Kongi (saeb). Foto: AFP / Scanpix

Pühapäeva ennelõunal tõkestas Karksi kandis sõidukite liikumist maanteele kukkunud puutüvi, kuid jõud ühendanud autojuhid said matkakirve ja käsisae abiga sõiduraja vabaks.

Tallinnast oma Lilli külas asuvasse maakoju sõitnud Nava talu peremees Jaak Kõdar jäi Viljandi—Karksi-Nuia maanteel takistuse taha toppama kella 11 paiku.

Kilomeeter enne Karksi piiri oli 30 meetri kõrgune männijurakas lumekoormale alla andnud ning risti üle tee kukkunud. Kõdari oletust mööda helistas mõni autojuht ilmselt ka päästeametisse, kuid ametimehi ära ootamata hakkasid kohalviibijad innukalt tegutsema.

«Mul on alati saag autos, aga seekord oli see maha jäänud,» nentis Kõdar. «Leidsin siis sõidukist väikese matkakirve ning hakkasin sellega taguma. Minu järele tekkis ootajatest järjekord ning igaüks võis minuti jao täie jõuga rahmeldada.»

Kõdari hinnangul kogunes teesulu taha umbes tosin autot. Kui kirvega oli läbi raiutud kolmandik palgist, liitus ootajatega mees, kes tõi autost käsisae.
«Männilatv kadus kui õhk! Siis saagisime puu keskelt pooleks,» kirjeldas Kõdar.

Kõdar rääkis, et nii kui maanteele langenud puu ladvapoolne ots oli teelt ära lükatud, istusid kõik osalised hoogsalt autodesse ja sõitsid edasi.

«Kes teise, juurepoolse osa kraavi lükkas, seda ei tea. Õhtuhämaruses Tallinna poole tagasi sõites oli tee aga puhas,» lausus mees ja lubas, et edaspidi paneb ta alati sae autosse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles