Viljandlane pääses taipoksi profiringi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Sten Jakobsoni (vasakul) esimene profimatš lõppes viigiga, pakkus see küllaga pinget.
Kuigi Sten Jakobsoni (vasakul) esimene profimatš lõppes viigiga, pakkus see küllaga pinget. Foto: Erakogu

Laupäeval Tallinnas Audentese spordihoones peetud rahvusvahelisel taipoksi ehk Muay Thai võistlusel «MTC 3 — Trilogy» astus esimest korda profiringi Viljandist pärit 20-aastane Sten Jakobson.

Tema vastane oli 30-aastane Tallinna taipoksi klubi liige Hannes Ilmjärv ning kohtumine lõppes viigiga.

«Kohtunike niisugust otsust tuleb ette üsna harva,» nentis Jakobson ning rääkis, et kolm korda kolm minutit väldanud matš oli täiskontaktstiilis, mis tähendab, et lubatud on nii küünarnuki- kui põlvelöögid.

«Erinevalt amatööride võistlustest ei kasutata proffide mõõduvõtul kaitsmeid — on ainult kindad ja kubemekaitsmed. Samuti on seal raundid pikemad,» lisas ta.

Nagu Sten Jakobson ütles, sai ta võistlusel ka veidi vigastada.

«Tegin häda oma paremale sääreluule, kui lõin mitu korda vastase blokki,» lausus ta. «Nüüd pean jalale mõne päeva puhkust andma. Siis asun valmistuma veebruaris peetavateks Eesti meistrivõistlusteks.»

Praegu õpib Sten Jakobson Tartu kutsehariduskeskuses müügindust. Varem tegeles ta enda jutu järgi võrkpalliga. Üheteistkümnendas ja kaheteistkümnendas klassis õppis noormees Audentese spordikoolis ning mängis ühtlasi Selveri duubelmeeskonnas libero kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles