Kodulehed muutuvad sõbralikumaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kase
Kaupo Kase Foto: Elmo Riig / Sakala

Kevadest saavad Viljandimaa omavalitsuste koduleheküljed uue näo, muutudes senisega võrreldes märksa lihtsamaks ja informatiivsemaks.


Linnade ja valdade koduleheküljed hakkavad pakkuma selliseid teenuseid ja võimalusi, mis seni jäid kättesaamatuks.

«Näiteks saab otse kaardil ära märkida remonti vajava teelõigu või määrata koha, kus tänavavalgustus ei põle, ning info omavalitsusele edasi saata,» rääkis teenuseportaali projektijuht Kaupo Kase.

Regionaalministri toetusega valmiva projekti põhieesmärk ongi parandada omavalitsuste teenuste ja info kättesaadavust internetis. Esialgu Viljandimaal katsetatavad lahendused saavad võimalikuks kõikidele Eesti omavalitsustele.

Kaupo Kase sõnul saigi kogu ettevõtmine alguse Viljandimaalt. «Linnade ja valdade koduleheküljed on praegu kõik eri nägu ja neilt on tihti väga keeruline infot leida,» nentis ta.

Ühest küljest jagavad veebilehed teavet, kuid kohalik kogukond peaks saama selle kaudu ka tagasisidet anda ja võimaluse osaleda otsustusprotsessides.

«Inimesel peab olema lihtsam saada ülevaadet, kuidas üht või teist omavalitsuse pakutavat teenust taotleda,» selgitas Kase. «Kindlasti on vaja senisest rohkem võimalusi esitada veebilehe kaudu taotlusi ja avaldusi.»

Kui veebileht seotakse omavalitsuse dokumendiregistriga, jõuab lehe kaudu sisestatud elektrooniline vorm alati õigesse kohta.

Ühele omavalitsusele hakkab süsteemi kasutamine maksma 300 krooni kuus. Projekti rahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest ja selle infotehnoloogiline arendus läheb maksma 2,9 miljonit krooni. Ära kasutatakse ka riigi infosüsteemide võimalusi, näiteks X-teed ja dokumendivahetuskeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles