Abjalased algatasid mälestuskivi püstitamise

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Abja raudteejaama hoone, mille ette on kavas mälestuskivi panna.
Endine Abja raudteejaama hoone, mille ette on kavas mälestuskivi panna. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Hiljuti loodud algatusgrupp ootab üldsuse kaasabi, et püstitada nõukogude võimu ajal Abja vallast represseeritutele mälestuskivi.


Mullu detsembris moodustunud algatusgrupp, kuhu kuuluvad Andres Räägel, Reet Paju, Sirje Rist ja Rein Mägi, soovib käesoleva aasta jooksul püstitada Apja mälestuskivi nõukogude võimu ajal massirepressioonides kannatanutele, kirjutab «Lõuna-Mulgimaa».

Algatusgrupi esialgse arvamuse kohaselt võiks silmapaistvalt suure maakivi, millesse on raiutud daatumid ja tekst, paigaldada endise Abja raudteejaama ette, kuid algatajad on valmis arvestama teiste põhjendatud ettepanekutega mälestuskivi asukoha ja muu suhtes.

Mälestuskivi on kavas püstitada projektipõhiselt, aga igati oodatud on ka elanike, ettevõtete, asutuste ja mittetulundusühingute rahalised annetused. Raha palutakse üle kanda Eesti Looduskaitse Seltsi kontole 221024244511 Swedbankis. Ülekandele märkida kindlasti selgitus «Mälestuskivi».

Teretulnud on ka massirepressioonidega seotud mälestused kirjalikult või salvestistena ning fotod Abja muuseumi kogusse. Soovi korral originaalfotod tagastatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles