Vea parandamise asemel anti patsiendile vale vastus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervis on igaühele tähtis ja sellega seotud mured eriti teravad.
Tervis on igaühele tähtis ja sellega seotud mured eriti teravad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötervishoiukontrolli ajal oma raha eest lisaanalüüsid teha lasknud naine sai vastuse kätte ligi kuu aega hiljem. Lehel oli märkus: «Proov on enne analüüsimist liiga kaua seisnud, analüüsi tulemused ei pruugi olla tõesed.»


Karksi-Nuias kommunaalteenuseid osutav aktsiaselts Iivakivi tellis töötajate kohustusliku tervisekontrolli Maramaa kliinikult, kust saadeti arst ja õde kohapeale detsembri algul.

Soodsa hinnaga, 350 krooni inimese kohta, pakutakse arsti konsultatsiooni, südame, nägemise ja kuulmisteravuse kontrolli ning muid meditsiinilisi vaatlusi.

On ka erinevused kuvariga ja ilma kuvarita töötavatele inimestele, seega siis kontoripersonalile ja töölistele. Näiteks ei ole kuvariga töötajatele ette nähtud kopsude kontrolli ja veresuhkru määramist, töölistele aga südamefilmi tegemist.

Pool tundi inimese kohta
Ühe inimese peale on ametlikult kavandatud pool tundi. Selle aja jooksul peaksid temaga tegelema nii arst kui ka õde. Sularaha eest saab juurde osta lisateenuseid: vereproove, röntgenit, silmaarsti külastust ja muud.

Oma raha eest lasi teha vereproovi üks Iivakivi töötaja, sest tal oli probleeme kõrgenenud kolesteroolinäitajate ja südamega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles