Kaks võitu säilitasid liidrikoha

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 07NOV09
Võrkpall. Viljandi spordihoones Eesti naiste võrkpalliliigas Salestar naiskonnad Viljandi Metall ja Tallinna Ülikool.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 07NOV09 Võrkpall. Viljandi spordihoones Eesti naiste võrkpalliliigas Salestar naiskonnad Viljandi Metall ja Tallinna Ülikool. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi võrkpallinaiskond alistas nädalavahetusel kahes pingevabas kohtumises oma vastased 3:0 ja võitis Eesti meistrivõistluste teise ringi.


«Võidud tulid suhteliselt kindlalt,» nentis Viljandi Metalli naiskonna parimaks mängijaks tunnistatud Maarja Kerner. «Need kohtumised olid isegi pisut igavad.»

Vastased ei saanud geimigi

Laupäeval võõrustas Viljandi Metall kodus Võru naiskonda ja pühapäeval kohtus võõrsil Pärnu naiskonnaga. Kummaski mängus ei loovutanud ta vastasele geimigi. Need võidud andsid viljandlannadele Salestari nime kandva meistriliiga teise ringi esikoha. Ka esimeses ringis olid parimad nemad.

«Kui GMP naiskond kõrvale jätta, siis teiste tase on meie omast praegu selgelt nõrgem,» nentis Maarja Kerner.

Samas GMP võitmiseks tuleb viljandlannadel end alati täiel määral võitluseks häälestada. Kerner meenutas sügisel peetud karikavõistluste finaali, kus Tallinna naiskond neist parem oli.

Kevadel peetavate kohamängude poole vaadates on selge, et kõigi eelduste kohaselt lähevadki finaalis kokku GMP ja Viljandi Metall. Mullugi heitlesid kulla nimel just nemad, kuid siis oli favoriit esimesena nimetatu ja tema pani oma tugevuse ka maksma.

Sel aastal on mõlema naiskonna ridades olnud suuri muudatusi ja nüüd tunnevad Viljandi Metalli mängijad, et neil on võimalik konkurendile vastu saada.

«Loomulikult tahame meistritiitlit ja kõik, mis on sellest allpool, oleks meile ebaõnnestumine,» sõnas Kerner.

Viljandi treenib Tallinnas

Viljandlannadest kokku seatud naiskonna liikmed elavad ja treenivad tänavu Tallinnas. Vaid üks, veel gümnaasiumis õppiv mängija elab Viljandis ja liitub ülejäänud naiskonnaga nädalavahetustel. Saalitreeninguid teeb naiskond kolm korda nädalas, sellele lisandub töö jõusaalis.

Liiga kolmanda ehk viimase ringi mängud algavad jaanuari lõpul. Viljandi Metall peab oma järgmise kohtumise 30. jaanuaril. Siis võtab ta kodus vastu Noortekoondis/Audentese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles