Algo Kärp sõidab olümpiale

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Toomas Huik

Otepääl eelviimasena maailmakarikavõistluste etapi punktikohale jõudnud Viljandimaa suusataja Algo Kärp sai eile kinnituse, et pääseb olümpiamängudele maratoni sõitma.


«Minu põhidistants Vancouveris on 50 kilomeetrit,» lausus ta pärast seda, kui oli pühapäeva õhtul pidanud aru Eesti koondise peatreeneri Mati Alaveriga.

Ehkki maailma tippu kuuluvate suusatajatega pole Kärp kunagi varem nii pikka maad sõitnud, uskus ta, et tänu ühisstardile võib ta esiotsa meestega päris pikka aega koos püsida ja korralikku tulemust jahtida.

Võimalik, et Kärp kuulub ka Eesti teatesõidumeeskonda, kuid selle paneb peatreener kokku alles olümpia ajal.

«Meil on veel mehi, kes võiksid teadet sõita, ja minu osa meeskonnas on praegu lahtine,» nentis Viljandimaa parim suusataja.

Laupäeval võistles Algo Kärp Otepääl 15 kilomeetri klassikasõidus, kuid seal saadud 29. kohaga rahule ei jäänud.

«Ootused ja lootused olid kõrgemad,» tunnistas ta. «Eirasin mõtet, et olen suusatuurist väsinud, aga jalalihased polnud stardiks valmis.»

Veel seitsmendal kilomeetril suusatas Kärp kümnendal kohal, kuid teisel Tehvandi tõusul tema jaks rauges.

«Nende lihastega Tehvandit üle ei kavalda,» tõdes ta.

Pühapäeval osales Algo Kärp ka sprindivõistlusel, kuid seda tegi ta pigem Eesti olümpiakoondise huvides.

«Olümpiakvoote silmas pidades tuleb koguda riigile maksimaalselt FIS-i (rahvusvaheline suusaliit — toim) punkte,» selgitas ta.

Lühike kvalifikatsioonivõistlus lõppes Algo Kärbile 47. kohaga.

«Kiirust nagu üles ei saanudki. Samas polnud distantsil ka sellist kohta, kus oleks päris ära vajunud,» meenutas ta. «Viimased 300 meetrit sõitsin liidriga ühes tempos ja olümpiale mõeldes on see hea saavutus.»

Nüüd teeb Algo Kärp treeningutes paaripäevase pausi ja valmistub siis 30. jaanuaril peetavateks Eesti meistrivõistlusteks. Sel päeval tuleb tal startida suusavahetusega sõidule.

Kas enne olümpiat liitub Algo Kärp Jaak Mae ja Andrus Veerpaluga ning sõidab Šveitsi Davosi treeninglaagrisse või treenib ta kodus ning võistleb veebruaris Eestis ja Lätis aset leidvatel Skandinaavia karikavõistlustel, pole veel selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles