Viljandi Kaare kooli korrused kajavad inimtühjalt vastu

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast maagümnaasiumi õpilaste lahkumist näivad Kaare kooli koridorid eriti tühjad.
Pärast maagümnaasiumi õpilaste lahkumist näivad Kaare kooli koridorid eriti tühjad. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

700 õpilasele mõeldud Viljandi Kaare kooli hoones õpib 86 last ning linnavalitsus pole veel otsustanud, kuidas sealseid tühje ruume otstarbekalt kasutada.


Viljandi abilinnapea Helle Aunap ütles, et Kaare kooli tulevik on linna hariduselu korraldamisel kõneaineks kerkinud varemgi, kuid mingit kindlat otsust pole selle kohta veel langetatud.



Kaare kool on olnud mitu aastat linna manööverpind. Seda kasutas oma kooli remondi ajal Jakobsoni gümnaasiumi pere ning viimati õppisid seal ajutiselt maagümnaasiumi noored. Selle veerandi algusest on Kesk-Kaare tänava hoones poolteist korrust tühi.



«Esialgu tahame neid ruume veidi aega hoida just selliseks avariipinnaks,» sõnas Helle Aunap. Ta rääkis, et kui valitsus otsustab eurotoetuste kaudu rahastada Midrimaa lasteaia ruumide renoveerimist, võib peagi koolimaja ajutiselt mudilastele tarvis minna.



«Kindlasti ei ole mõttekas spetsiaalselt kooliks ehitatud maja üksnes hädaabijuhtudeks jätta, vaid sellele tuleb leida parem kasutusviis,» nentis abilinnapea.



Aunapi arvates võiks korras hoones ka edaspidi tegutseda haridusasutus.


Samal seisukohal on Viljandi linnavalitsuse haridusameti juhataja Katrin Mändmaa. «Ta võiks ikka koolina jätkata,» sõnas Mändmaa.



Abilinnpea sõnul hakatakse Kaare kooli tulevikku Viljandi volikogu ja hariduskomisjoniga arutama juba lähema kuu jooksul.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles