Parim viljandlasest kilbar on Jaan Usin

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Usin
Jaan Usin Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas teie teate, kuidas kutsutakse jooki, mida hakati kogu maailmas esimesena tööstuslikult tootma 1879. aastal Viljandis ning mille komponentideks on retseptiraamatutes nimetatud 1 liiter piiritust, 1 kilo suhkrut, 0,6 liitrit vett ja 2-3 grammi köömneõli?


Seda, et tegu on kristallkümmeliga, teadis möödunud laupäeval Viljandi kultuuriakadeemiasse kogunenud ligi poolesajast Eesti mälumängu tipptegijast paarkümmend. Muu hulgas anti neile vihje, et joogi eripära peitub valmistamise viisis. Nimelt tuleb see pudelisse villida kuumalt ja mida kauem see seisab, seda kangemaks läheb. Tavaliselt on joogi kangus umbes 45 kraadi.



Õiget vastust teadis ka Tiit Naarits Tartust. Tema noppis kuuendat aastat järjest Viljandis peetud Eesti mälumängu üksikkilva karikasarja etapilt 79 punktiga esikoha. Talle järgnesid 70 punktiga mullune võitja Jaan Allik Paikuselt ja sama suure punktihulgaga Margus Maiste Haapsalust.



Parimaks viljandlaseks osutus tänavu Jaan Usin, kes rebimises parimatega püsis tihedas konkurentsis ning saavutas üldarvestuses 63 punktiga viienda tulemuse.



Traditsiooniliselt oli ka tänavuses 70 küsimuse pikkuses mängus just Viljandile pühendatud küsimusi.



Seekord Viljandis aset leidnud Eesti mälumängu üksikkilva karikasarja etapp oli tänavuse mälumänguhooaja viies. Selles sarjas osalejad kohtuvad tänavu veel 6. veebruaril Tartus, 6. märtsil Tallinnas ja 10. aprillil Viimsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles