Lauluväljakule kerkib lumest linn

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Jakobsoni gümnaasiumi lumelinn sulas sooja ilma tõttu kiiresti.
Mullune Jakobsoni gümnaasiumi lumelinn sulas sooja ilma tõttu kiiresti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmise nädala laupäevaks kuhjatakse Viljandi lauluväljaku ümbrus täis lund, millest  peaks mõne tunniga sündima linn.


«Sellisel talvel oleks häbi jätta soodsad tingimused kasutamata,» arvas ettevõtmise peakorraldaja, Viljandi kultuurimaja projektijuht Karita Tilk.

Peakorraldaja on koolipõlves lumelinna ehitanud ja soovitab seda nii lastele kui täiskasvanutele. «Lumeskulptuuride loomine on ühest küljest lustlik tegevus, teisalt ikkagi tõsiseltvõetav töö,» lausus ta.

Karita Tilk ütles, et ehkki esialgu pidi lumelinn kerkima raekoja ette, loobusid korraldajad sellest plaanist. "Nii rahvas kui linnaisad arvasid, et lauluväljak sobib selleks ehk paremini," sõnas ta.

Lund vormima oodatakse 5—10-liikmelisi võistkondi asutustest, kellele kultuurimaja sellekohase kutse saadab.

Lumehunnikud on neile kokku vedanud korraldajad, kuid töövahendid peavad osalejail endil kaasas olema.

«Labidad, saed, kellud, kirved,» loetles projektijuht vajaminevaid riistu. Ta toonitas, et kui keegi soovib oma skulptuurile jumet anda, tohib seda teha üksnes loodussõbralike värvidega. Teisi materjale peale lume pole lubatud kasutada.

«Oleme tingimuseks seadnud ka selle, et igal skulptuuril peab olema praktiline otstarve,» jätkas Tilk. Nii saavad linlased kujude kaunist või põnevast väljanägemisest rõõmu tunda ning lapsed nendel turnida ja liugu lasta.

Et töö sujuks, soovitab Karita Tilk kavandid korralikult läbi mõelda. «Mäletan oma kogemustest, et kõige raskem oli siis, kui töö käigus vaidlema ja plaane muutma hakati,» lausus ta.

Et õnnestumises päris kindel olla, soovivad korraldajad võistkondade kavanditega varem tutvuda. Visandid tuleb kultuurimaja valvelauda viia hiljemalt teisipäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles