Verivorstide hind kahanes 10 krooni kanti

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere verivorstide hind on ostjale väga taskukohaseks muutunud.
Rakvere verivorstide hind on ostjale väga taskukohaseks muutunud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi bussijaamaga ühes majas asuv toidupood Spar Express on viimastel päevadel pakkunud mitut sorti verivorste kilohinnaga 9.90 krooni.


Poe juhataja Inga Saks selgitas, et Rakvere lihatööstus pakub praegu verivorste odavalt.



«Kui meile antakse kaup hinnaga 2.91 pluss käibemaks, siis me ei müü seda 40 krooniga välja,» rääkis ta. «Realiseerimisaeg on neil paar päeva. Saame müüa vaid viis kuni seitse päeva.»



Inga Saksa tähelepanekut mööda käib poes väga palju maanimesi ja nemad ostavad vorste palju. «Mujalt ju nii odavalt ei saa. Mõned võtavad lausa koertele,» lausus ta. Juhataja toonitas, et kaup on siiski korralik ja seda ostavad endale ka poe töötajad.



«Enne jõule müüsime veel parema hinnaga: paar päeva oli letihind lausa 5.90 krooni kilost. Jõuluks lõi Rakvere hinnad lakke ja nüüd annab jälle hea hinnaga.»



Juhataja sõnutsi on verivorstikilo müügihind tavaliselt 38—42 krooni.



Rakvere lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere kinnitas, et verivorsti odava müügi puhul pole tegu hinnasõjaga. Ta selgitas, et niisuguse hooajakauba täpset nõudlust on peaaegu võimatu prognoosida ning kombinaat eelistab väikest ülejääki sellele, et vorstid jõululaupäeval otsa saavad.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles