Maavanemad pidasid Viljandis väljasõidukoosoleku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalministri ja maavanemate igakuine koosolek peeti teisipäeval Viljandis.
Regionaalministri ja maavanemate igakuine koosolek peeti teisipäeval Viljandis. Foto: maavalitsus

Regionaalministri ja maavanemate igakuine koosolek peeti teisipäeval Viljandis, kus samal päeval oli ka kõiki maavalitsusi ja nende allasutusi teenindava raamatupidamise ja personaliarvestuse osakonna pidulik avamine.


Pärast regionaalminister Siim Kiisleri sissejuhatavat sõnavõttu tutvustas Lääne maavanem Neeme Suur kolleegidele Riigimaja kontseptsiooni, millega Lääne maavalitsus on tegelenud 2008. aasta aprillist. Neeme Suure sõnutsi tähendab nii-nimetatud riigimaja kohalike riigiasutuste ühtset töö- ja teeninduskeskkonda maakonna või regiooni keskuses ning asutuste paiknemist kas ühes majas või majade kompleksis.

See peaks tagama ühelt poolt kodanike parema teenindamise ja hoidma kokku kulusid.

Koosolekul käsitleti veel siseministeeriumi siseauditi 2010. aasta tööplaani ning anti ülevaade maavalitsuste raamatupidamisarvestuse ja personaliarvestuse konsolideerimise projektist.

Istungi järel tutvusid regionaalminister Siim Kiisler, siseministeeriumi kantsler Märt Kraft, maavanemad ja ministeeriumi ametnikud Viljandi maavalitsuse raamatupidamise ja personaliarvestuse osakonna töö ja ruumidega.

Ühtlasi andis Pärnu maavanem Andres Metsoja Saare maavanemale Toomas Kasemaale kolmeks kuuks üle koordineeriva maavalitsuse õigused ja kohustused ning nende juurde kuuluvad ogalise puunuia ja maakondade nimedega keti.

Regionaalminister Kiisleri sõnutsi on olnud juttu, et maavanemate koosolekuid võikski senisest tihedamalt korraldada väljaspool Tallinna ning selle mõttega olid päri ka koosviibijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles