Tänaval tuleb vaadata nii ette kui üles

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tänav 9 majal püüti jääpurikatest lahti saada õhupüssi abil.
Tartu tänav 9 majal püüti jääpurikatest lahti saada õhupüssi abil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis on kõige jääpurikaohtlikum piirkond kesklinn.


Igaüks võitleb purikatega omamoodi. Esmaspäeva õhtul võis Tartu tänav 9 maja ees näha õhtupimeduses mehi, kes püüdsid õhupüssiga välisukse kohale tekkinud hiigelpurikast jagu saada. Päriselt see ei õnnestunud ja väiksemat sorti jääkobakas ripub ikka räästa küljes.



Linnamajandusameti inspektor Rina Niitav kiitis Lossi tänav 22 maja omanikku, kes räästa hoolikalt purikatest puhta hoiab. Paraku ei saa sedasama öelda naabermaja number 18 kohta. Lossi tänav 20 on korra purikaid eemaldanud.



«Olen soovitanud neil mitme peale tõstuki võtta ja purikad likvideerida, kuid seni pole tulemusi näha,» rääkis Rina Niitav.



Jääpurikad on maha võtnud Posti tänav 29 ja Eha tänav 4 maja omanikud. Kaua aega oli ohtlik olukord muusikakooli räästas Jakobsoni tänav 16. Nüüd on jääpurikad alla löödud, aga uued hakkavad juba tekkima.



Probleeme on ka Toom Tekstiili hoonega Uuel tänaval. Päris ohtlik varing ähvardab kaela tulla Posti tänav 16 Voglia silti kandva hoone katuselt.



Koidu tänava A ja O kaupluse maja on nii kehvasti ehitatud, et sealse katuseräästa purikad püstitavad tekkimiskiiruse ja suuruse rekordi. Kaupluse müüjannad käivad neid kangide ja kõblastega alla löömas. Sama hull on maja ees kulgev kõnnitee.



Inspektori sõnul on olukord kontrollimisest hoolimata selline, et inimese ohutus on eelkõige tema enda asi ja kõnniteel astudes tuleb hoolikalt vaadata, mis järgmiselt katuselt kaela võib sadada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles