Populaarsemad nimed olid mullu Laura ja Romet

Aivar Aotäht
, aivar.aotaht@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel kuul registreeriti Viljandimaal 29 lapse sünd.
Eelmisel kuul registreeriti Viljandimaal 29 lapse sünd. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelmisel aastal registreeriti Viljandimaal 493 lapse sünd. Sel aastatuhandel on veel vähem lapsi sündinud vaid 2006. ja 2005. aastal, vastavalt 481 ja 486. Tipptulemus, 545 last, pandi kirja 2000. aastal.


Kõige populaarsem poisslapsenimi oli mullu Romet, see anti kaheksal korral. Seitse poissi said nimeks Sander, kuus Markus ning viis Kevin, Marten, Martin või Rasmus. Kui lugeda Markus ja Marcus üheks nimeks, olnuks see esikohal üheksa poisiga.



Popimate tütarlastenimede esirida on lühike: Laura pandi nimeks kümnel ja Sandra kuuel korral.

Aasta tagasi olid kõige levinumad Martin ja Lisandra, esimest pandi kaksteist ja teist kaheksa korda.

Harvaesinevad poisinimed olid Kim Revon, Romi-Bert, Tayler, Romari, Kerden, Brandon, Keiter, Neiro, Teodemar ja Rainold. Tüdrukute seas olid Iie-Kee, Altaia, Inella, Milissa, Fiona, Keilin-Lorise, Britmarie, Heliete, Heliisabet ja Prigitta.

Maavalitsuse pressiteenistus lisas, et praegu kehtiv nimeseadus ei luba enam väga keerukaid või eesti keele reeglite vastaseid isikunimesid.

Surmi registreeriti Viljandimaal läinud aastal 720 ehk kõige vähem sel aastatuhandel. Kõige rohkem suri inimesi 2002. aastal: 872.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles