Vali armsaim lasteraamat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksanda Nukitsa konkursi võitjad Andrus Kivirähki ja Heiki Ernits.
Üheksanda Nukitsa konkursi võitjad Andrus Kivirähki ja Heiki Ernits. Foto: Artur Sadovski

Eesti lastekirjanduse keskus kutsub taas valima eesti parimat lastekirjanikku ja lasteraamatuillustraatorit.



Kümnendat korda korraldataval «Nukitsa» võistlusel võistlevate raamatute nimestikus on 255 viimase kahe aasta jooksul ilmunud raamatut: 179 esmatrükki 112 eesti kirjanikult ja 123 eesti kunstniku pildid 234 raamatule.



Hääletama on oodatud kõik alla 16-aastased lapsed ja noored, kuid väljaspool põhivõistlust saavad oma arvamust avaldada ka täiskasvanud lugejad.

Hääletamist korraldavad kohalikud rahvaraamatukogud eesotsas maakonna või linna keskraamatukogu lasteosakonnaga. Hääletada saab ka elektrooniliselt lastekirjanduse keskuse kodulehel www.eltk.ee.

Hääletamine kestab 1. märtsini. Kümnenda «Nukitsa» võisltuse pidulik lõpetamine leiab aset 8. mail Tallinnas. Laste lemmikkirjanik ja lemmikkunstnik saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju, kolm esimest kirjanikku ja illustraatorit ka preemia. Eraldi märgitakse ära täiskasvanute hääletuse võitja. Nagu kombeks, kutsutakse lõppüritusele loosi alusel 70 hääletuses osalenud last.

Lastekirjanduse keskus korraldab «Nukitsa» võistlust 1992. aastast.
Varem on auhinna võitnud kirjanikud Voldemar Miller, Henno Käo (kahel korral), Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma ja Andrus Kivirähk (kahel korral) ning kunstnikud Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Edgar Valter (kahel korral), Tarmo Tali, Karel Korp, Anni Mäger ja Heiki Ernits (kahel korral).

Eelmises küsitluses osales 7215 last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles