Linn kutsub hooletuid korrale

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnamajandusametil tuleb ükskõiksetele krundiomanikele meelde tuletada, et nad oma krundiga külgnevat kõnniteed lumest roogiks.


Inspektor Rina Niitav hakkas krundiomanike tähelepanu tegemata tööle juhtima detsembri keskel ehk varsti pärast seda, kui Viljandis püsiv lumikate tekkis. Olukorrast olenevalt teeb inspektor kas hoiatuse, kirjaliku ettekirjutuse või määrab trahvi.



«Hoiatusi olen teinud juba mõnikümmend,» lausus ta. «Hoiatus on inimlik pöördumine nende poole, kes tavaliselt on kõnnitee heakorra eest hoolitsenud, kuid ühtäkki on see mingil põhjusel tegemata jäänud.»



Hoiatus võib olla nii suuline kui kirjalik ja sellega juhib inspektor krundiomaniku tähelepanu tegemata tööle, paludes lumi ära koristada.



«Sel nädalal jõudis järg ka viie esimese kirjaliku ettekirjutuseni,» märkis Niitav. «Ettekirjutus tähendab, et kui nimetatud kuupäevaks probleemi ei lahendata, läheb järg väärteo korras trahvini. Andsin neile aega krundi ees kulgeva kõnnitee puhastamiseks pühapäeva õhtuni.»



Uue nädala neljapäevaks on inspektor linnavalitsusse kutsunud kolm krundiomanikku, keda ootab trahv selle eest, et nad on korduvatest meeldetuletustest hoolimata lume koristamata jätnud. Inspektor võib teha trahvi füüsilisele isikule kuni 6000 krooni ja juriidilisele kuni 20 000 krooni.



Niitav lisas, et enamikul juhtudel on krundiomanikud patustanud lume koristamata jätmisega, vähem on tegu olnud räästais rippuvate jääpurikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles