Viljandi järv andis välja vinge angerja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Peeter Koval enam kui meeter pika angerja Viljandi Kalastuskeskusesse viis ja kaalukonksu otsa riputas, vajusid kõigi juures olnud meeste suud ammuli. Tabloole ilmus näit 2,70 kg.
Kui Peeter Koval enam kui meeter pika angerja Viljandi Kalastuskeskusesse viis ja kaalukonksu otsa riputas, vajusid kõigi juures olnud meeste suud ammuli. Tabloole ilmus näit 2,70 kg. Foto: Erakogu

«Niipea, kui ta esimest korda välgatas, hakkas üks igavene jant pihta,» kirjeldas harrastuskalastaja Peeter Koval nädalavahetusel Viljandi järvel 2,7 kilogrammi raske ja 113 sentimeetrit pika angerjaga peetud võitlust.

Aastakümneid ehk juba lapsepõlvest peale järvehõbedat nõutamas käinud mehe sõnul on läinud pühapäeval paadipõhja räntsatanud angerjavolask vähimagi kahtluseta tema elu kõige vingem saak. Seni troonisid kalamehe trofeenimekirja tipus 7,2-kilone haug ja 4,4-kilone koha.

Ka läinud pühapäeval sõudis Peeter Koval Viljandi vetelpäästejaama juurest otse üle järve vastaskalda lähedale lootuses mõni tore haug või koha kätte saada. See, et kuue meetri sügavusel neelab elussööda alla hoopis mehe käevarre jämeduseks kosunud maosarnane kala, tabas teda suure üllatusena. Tõsi, alles möödunud aastal oli järv talle kinkinud ühe sama liigi esindaja, kuid see oli olnud peaaegu kolm korda kergem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles