Maratoni populaarsus sundis korraldajaid ajakava muutma

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui nädala algul olid maratoni korraldavad Viljandi rattaklubi liikmed ametis jää lihvimisega, siis nädala teisel poolel nad kastsid seda. Lihvimisega saadi jagu jääle tekkinud muhkudest, kastmisega tasandati lohke.
Kui nädala algul olid maratoni korraldavad Viljandi rattaklubi liikmed ametis jää lihvimisega, siis nädala teisel poolel nad kastsid seda. Lihvimisega saadi jagu jääle tekkinud muhkudest, kastmisega tasandati lohke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäevase Mulgi uisumaratoni korraldajad olid sunnitud võistlejate rohkuse tõttu tegema ajakavas muudatusi ning lükkama kõige populaarsemaks osutunud 30 kilomeetri pikkuse sõidu stardi tund aega edasi.


«Uisutajaid on järvele oodata rohkem kui algul plaanitud,» sõnas uisumaratoni peakorraldaja Loit Kivistik. «Samas oleme ilmaolude tõttu pidanud raja tegema poole lühema.»

Et võistlejad üksteist võimalikult vähe segaksid, tuli korraldajatel poolmaratoni start lükata tund aega edasi. Uue kava kohaselt lähevad 70 kilomeetri pikkuse põhisõidu võistlejad rajale kell 10 ning 10 kilomeetrise rahvadistantsi sõitjad kell 13. Poolmaratoni start on lükatud aga kella 14-ks.

Kivistiku sõnul on selleks ajaks maratonisõitjad oma võistluse lõpetanud ning ka rahvadistantsi sõitjad peaksid finišisse jõudma.

Algul soovisid korraldajad teha Viljandi järvele 10 kilomeetri pikkuse raja, kuid halbade ilmaolude tõttu oli võimalik ette valmistada poole lühem ring. Sedagi on rajameistritel tulnud mitu päeva lihvida ja kasta, et konarusi välja saada.

Võistluspäeval kutsuvad korraldajad lisaks võistlejatele järve äärde ka kõiki neid, kes tahaksid uiske müüa või osta. Kella 11-st lüüakse Viljandi randa tehtava lõkke juures lahti uisuturg. «Kauplemise eest me raha ei küsi, tähtis on see, et uiskude pakkujad ja soovijad seal kokku saaksid,» lisas Kivistik.

Võistluspaigas on mõeldud ka neile osalejatele, kes tuleva randa autota, kuid tahaksid oma rõivad ja jalanõud kuhugi sooja ja turvalisse kohta jätta. «Võistlejatele püstitatakse köetav telk ning oma rõivad ja jalanõud saab jätta kilekotti, kuhu tuleb peale kirjutada oma võistlusnumber,» selgitas Kivistik.

Meteoroloogid ennustavad pühapäevaks ideaalset uisuilma. Päikselisel päeval peaks külma peaks tulema kuni kümme kraadi, ilm on vaikse tuulega ning sajuta.

Võistlusele on internetis end registreerinud 240 sportlast. Kokku on jääle oodata ligi 300 uisutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles