Euroopa Parlamendi president istus Viljandis koolipinki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elm Riig / Sakala

Esmaspäeval Eestisse kolmepäevasele visiidile tulnud Euroopa Parlamendi president Martin Schulz leidis eile aega ka selleks, et Tartu ja Tallinna kõrval poolteiseks tunniks Viljandisse põigata, anda siin Sakalale intervjuu, esineda riigigümnaasiumi õpilastele ning kohtuda linnapea Loit Kivistikuga.

Schulz rääkis gümnasistidele, et Euroopa riikides käies satub ta alati pealinnadesse ja seetõttu on tal eriti hea meel olla niisuguses väikeses kohas nagu Viljandi. Siia saabus ta Euroopa Parlamendi liikme Ivari Padari nõunikuna töötava viljandlase Randel Läntsi kutsel.

Schulz tõi noortega rääkides esile mitu Euroopa Liitu vaevavat probleemi, kuid toonitas samas, et muude maailma piirkondadega võrreldes on meie olukord tunduvalt parem. «Euroopa on kriisis, kuid teistes maailmajagudes kadestatakse meie demokraatiat iga päev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles