Ühiskontsert lõpetab džässikooli tunnid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli orkestrimajas noori õpetanud Ain Agan ja Mihkel Mälgand rõõmustavad, et džäss ja popdžäss
on Eestis viljaka pinnase leidnud.
Viljandi muusikakooli orkestrimajas noori õpetanud Ain Agan ja Mihkel Mälgand rõõmustavad, et džäss ja popdžäss on Eestis viljaka pinnase leidnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis kolmapäeval alanud kuues laager-festival «Koolijazz=Jazzikool» lõpeb täna õhtupoolikul suure ühiskontserdiga «Jazzikool», millel astuvad lavale festivali ansamblid ja juhendajad.


Noori muusikuid õpetavad ja juhendavad tunnustatud professionaalid. Teiste hulgas annavad teadmisi ja oskusi edasi Oleg Pissarenko, Raivo Tafenau, Ain Agan, Tiit Paulus, Sirje Medell, Reigo Ahven ja Themuri Sulamanidze.



Festivali õppepealik Tanel Kadalipp rääkis, et seekord on kitarriste osalejate hulgas eriti arvukalt — paarkümmend. «Enamik on elektrikitarriga ning neile kõigile võimenduse leidmine oli tõsine väljakutse,» lausus õppepealik.



Festivali korralduspealik Aivar Trallmann meenutas, et veel nelja aasta eest oli Tanel Kadalipp festivali publiku hulgas. «Tanel on hea näide, miks tasub «Jazzikoolis» käia,» nentis ta.



Korraldajate sõnul tulevad meistrid Viljandisse väga hea meelega.


«Noorte kasvatamine on missioon,» kinnitas Kadalipp. «Džäss ja pop-džäss kasvavad ning arenevad Eestis jõudsalt.»



Trallmanni sõnul on Viljandisse tulla soovivaid õppejõude palju ning väga piinlik on neile eitavalt vastata, aga paraku tuleb seda vahel siiski teha.


Õige iga


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles