Algas etnomuusika auhindade rahvahääletus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal tegi puhta töö ansambel Paabel.
Möödunud aastal tegi puhta töö ansambel Paabel. Foto: Nele Tammeaid

Eesti pärimusmuusika keskus jagab koostöös Raadio 2-ga 11. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol tänavusi etnomuusika auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel.

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse välja viies kategoorias: parim album, parim ansambel, parim laulik, parim pillimängija ja parim lugu. Võitjad selguvad folk.ee kodulehel tehtava avaliku hääletuse teel. Hääletus algas 30. septembril ning kõigil on võimalus oma hääl anda järgmise kümne päeva jooksul.

Etnokulp on antud žanris ainus auhind, mis antakse rahva lemmikutele. Kuigi auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja Eesti pärimusmuusika keskus välja oma eriauhinnad, on rõhk ikkagi muusikasõprade arvamusel.

Et etnomuusika mõiste on väga lai, pakub pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja nominendid, kellele häält anda saab. Samas on jäetud ka võimalus oma ettepanekutega välja tulla. Ainukeseks kriteeriumiks sel puhul on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.

Eelmisel aastal jagati Etnokulpe samuti pärimusmuusika lõikuspeol ja siis sai kuuest välja antud kulbist viis endale ansambel Paabel. Ainult holalauliku kategoorias otsustas rahvas, et auhinda väärib Silver Sepp, kellele läks ka Raadio 2 erikulp.

Kõigi hääletajate vahel loosib pärimusmuusika keskus välja lõikuspeo passi kahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles