Konverents valab vett kogukondliku poliitika juurele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu Viljandis sündinud kodanikuliikumine Sakala Kärajad korraldab nädal enne kohalikke valimisi kogukondliku poliitika konverentsi, mille toel loodetakse alus panna üle-eestilisele poliitiliselt aktiivsete, ent erakondadesse mittekuuluvate inimeste võrgustikule.

12. oktoobriks Sakala keskuse suurde saali kavandatud konverentsi eestvedajad nendivad, et suur osa kodanikest peab poliitikat räpaseks ega soovi selles kaasa lüüa. Samas on nende sõnul elu tõestanud, et kodanike aktiivse osaluseta mandub avaliku sektori võimekus rahuldada kogukondade vajadusi.

«Tänane erakondlik poliitika kaasab aktiivselt vaid kuut protsenti valimisõiguslikest kodanikest. Selle tulemuseks on maksumaksja raha kulutamine ebaeetilistele võimumängudele, selmet teenida ühiskonna tegelikke huve. Tulemuseks on ühiskonna nõrgenemine,» seisab sündmuse reklaamtekstis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles