Vargakütid astuvad järgmise sammu

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi vallas on vabatahtlikud käinud autodega ööpimeduses sündivat jälgimas ligikaudu kuu aega ning nüüd plaanivad nad mittetulundusühingu loomisega kodanikualgatusele ametliku käigu anda. Pilt on tehtud 17. septembri öisel aktsioonil.
Karksi vallas on vabatahtlikud käinud autodega ööpimeduses sündivat jälgimas ligikaudu kuu aega ning nüüd plaanivad nad mittetulundusühingu loomisega kodanikualgatusele ametliku käigu anda. Pilt on tehtud 17. septembri öisel aktsioonil. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Ehkki viimasel ajal on vargusi Karksi vallas vähemaks jäänud, kogub võitlus pikanäpumeeste vastu tuure. Öösiti patrullimas käivad kohalikud plaanivad mittetulundusühingu loomisega kodanikualgatusele ametliku käigu anda.

Augustis vargustelaine alla jäänud Karksi vallas on vabatahtlikud öösiti ümbruskonnas toimuva jälgimiseks ringi sõitnud ligikaudu kuu aega. Asjaosaliste sõnul on see ka tulemusi andnud ning varguste arv on teadaoleva põhjal märgatavalt kokku kuivanud. Kahtlust äratavaid võõraid autosid ning muud alarmeerivat on vallas aga endiselt palju märgata olnud ning seetõttu ei saa patrullkäike lõppenuks arvata.

Kodanikualgatuse üks eestvedajaid Tarmo Tõnisson tõi näiteks, et mõni aeg tagasi oli kohalikele silma jäänud võõras kaubik, mille numbrimärgid oleksid andmebaasi põhjal pidanud kuuluma hoopis ühele maasturile. Kaubikul õnnestus minema sõita, kuid info selle kohta edastati politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles