Künnivõistlused on nii sport kui kultuur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder märkis Olustvere künnivõistluste eel, et tänavune sügis on olnud põllumehesõbralik ning küllap on mõõduvõtul osalejad saanud end põhjalikult ette valmistada.

Seeder tähendas, et igal aastal on arutatud, mis need künnivõistlused siis õigupoolest on: kas põllumajanduslik üritus, kutsevõistlused või sport? Ja kui on sport, siis kas on tehnikasport või loominguline sport?

«Küllap ta on mõlemat. Olgu tehnika tänapäeval nii moodne kui tahes, inimene peab sellest üle käima ja kui ei käi, on asi väga halvasti,» lausus minister ning nentis, et teise külje pealt vaadates võib künnivõistlusi nimetada hoopis kultuuriürituseks. «Väga paljude rahvaste kultuur on pärit põllumajandusest ja ka taimi nimetatakse meil põllukultuurideks. Inglise keelest otse tõlkides on põllumajandus ju agrikultuur.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles