Teisipäeval on maamaksu tasumise tähtaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et 1. oktoobril on maamaksu teise osa tasumise tähtaeg ning tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg neil maksumaksjatel, kes olid 2012. aastal registreeritud FIE-na või said kasu vara võõrandmisest.

Kui isiku aastane maamaksu summa ületas 64 eurot, jagati maksu tasumine kaheks osamakseks. Üle 64-eurose summa puhul pidi maksumaksja 1. aprilliks tasuma vähemalt pool summast, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on vaja ära maksta 1. oktoobriks.

Maksu- ja tolliamet saatis meeldetuletusega e-kirjad nendele isikutele, kellel polnud ettemaksukontol maamaksu teiseks osamakseks piisavalt raha. 1. oktoobril tuleb teine osamakse tasuda kokku 75 801 isikul summas 35,7 miljonit eurot. Võrreldes eelmise, 2012. aastaga on maamaksu nõuete summa üle 11 miljoni euro võrra suurem.

Lisaks on eelmise aasta tuludeklaratsioonide põhjal ligemale 9500 inimesel kohustus tasuda 1. oktoobriks täiendavat tulumaksu kokku üle 16 miljoni euro.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul näitab deklareerijate arvu pidev kasv Eesti maksumaksjate üha suuremat maksukuulekust ja on kindlasti seotud ka maksusoodustuste kasutamisega.

Maksu- ja tolliamet saatis maksuteated kõigile, kes peavad 1. oktoobriks juurdemaksu tasuma. Inimesed, kes ei ole maksuteadet mingil põhjusel kätte saanud või on selle ära kaotanud, saavad sellega tutvuda e-maksuametis/e-tollis oma 2012. aasta tuludeklaratsiooni infoleheküljel või pöördudes maksu- ja tolliameti klienditeenindusse. Maksuhaldur saadab e-posti teel välja ka teavituskirjad neile, kellel ei ole ettemaksu kontol juurdemakseks piisavalt raha.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saab maksu- ja tolliameti infotelefonilt 880 0811.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles