Maakonna rekordid said kena vormi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjate toel Viljandi spordihoone fuajee seinale paigaldatud maakonna kergejõustikurekordeid kajastavat
stendi uurib spordikooli direktor Urmas Müür, kelle saavutused on seal mitmel real ära märgitud.
Ettevõtjate toel Viljandi spordihoone fuajee seinale paigaldatud maakonna kergejõustikurekordeid kajastavat stendi uurib spordikooli direktor Urmas Müür, kelle saavutused on seal mitmel real ära märgitud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa kergejõustiku kõigi aegade edetabel on saanud värske vormi ning üles pandud Viljandi spordihoone fuajeesse.


Sinna paigaldati see Viljandi kergejõustikuseltsi juhi Tiit Aru eestvõttel ja ettevõtjate abiga ning selles on ära toodud nii noorte kui täiskasvanute paremad saavutused.

Aru, kes on juba aastaid järjekindlalt maakonna rekordite tabelit täiendanud, ütles, et tegelikult on see lihtsa arvuti väljatrükina kogu aeg Paalalinna viil­halli koridori seinal üleval olnud.

«Oli tükk tegemist, enne kui saime selle Viljandi Metalli abiga ja reklaamitoa Lafor teostatuna viisakas vormis spordihoone seinale,» rääkis ta. «Loodetavasti paigaldatakse selle juurde õige pea ka kohtvalgustus.»

Aru selgitust mööda on stendil ära toodud kolme eri noorterühma ja täiskasvanute kõigi aegade paremad tulemused, ent päris kõik rekordid sinna ei mahtunud.

Noorte tulemusi arvestatakse tabelis Tiit Aru sõnul veidi teistmoodi, kui on praegu võistlustel kehtivad vanuseklassid.

«Nõukogudeaegseid klasse on vahepeal muudetud ja lisandunud on juunioride võistlusgrupp,» selgitas ta. «Kui kõik praegu kasutusel olevatesse gruppidesse arvestada, peaks väga palju tulemusi tabelist välja jätma või ohtralt ümber paigutama.»

Rekorditabelis kajastuvad noorte tulemused 13- ja 14-, 15- ja 16- ning 17- ja 18-aastaste arvestuses ning nõnda ka tabelit uuendatakse.

«Vanuse järgi saab ka praegused tulemused kenasti välja võtta,» kinnitas Aru ning ütles, et tema arvates on selline süsteem õiglasem ja selgem.

Viljandimaa kergejõustiklane Teet Meerits, kelle nimi on metallikarva stendil kirjas koguni seitse korda, pidas säärast ideed ja teostust suurepäraseks.

«Usun, et see on suur samm kergejõustiklaste saavutuste väärtustamise teel,» lausus ta. «Sportlastele endile olid need tabelid ju kogu aeg Paalalinna hallis nähtaval.»

Tiit Aru sõnul on maakonna rekordite tabelis kõige rohkem ridu hõivanud Valter Külvet, vanim märge pärineb aga 1956. aastast.

«Kardan, et Peeter Lapi 50 ja 20 kilomeetri käimise tulemusi ei üritagi keegi enam üle lüüa: käimine on hirmus raske ala ja paraku vireleb see Eestis väljasuremise äärel,» arutles ta.

Tabeli kõige värskem tulemus pärineb eelmisest kuust: detsembris nihutas Kati Ojalo maakonna naiste vasaraheite tulemust.

Viljandimaa kergejõustikurekorditega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles