Tühjaks jäävad suvilad on varastele kerge saak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pilt on illustratiivne.
pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Varakindlustus ettevõtted tulevatavad inimestele meelde, et sügisel tühjaks jäävad suvilad on varastele kerge saak, mistõttu tasub need enne talveks linnakoju suundumist võimalikult vargakindlaks muuta.

Oma vara paremaks kaitsmiseks on mitmeid meetodeid: kindlasti tuleks hinnalisemad esemed suvilast talveks ära viia ja võimalusel korraldada naabrivalve. Üle tasub kontrollida välisuks ja lukud, piirata võimalust akendest sisse piiluda ja siseneda.

Samuti on tõhusaks abiliseks liikumisanduriga välisvalgustus, mis peletab kurjade kavatsustega inimesi ja annab ka naabritele ohust märku. Kaaluda tasub ka valvesignalisatsiooni paigaldamise vajalikkust ja võimalusi. Korralik kindlustusleping, mis pakub kaitset vandalismi ja varguste eest, aitab puhul, kui halvim siiski juhtuma peaks, sest vähemasti varalised kahjud on sellega kaetud.

Ka talvisel ajal tasub aeg-ajalt võtta ette käik suvilasse, et ei tekiks muljet inimtühjast paigast, sest on vargaid, kes käivad suvituspiirkondi mitmel korral jälgimas ja hindamas, enne kui kuriteo sooritavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles