Ametnikud kontrollisid kodudes suitsuandureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur
Suitsuandur Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Juulist septembrini külastasid Lõuna päästekeskuse inspektorid kodusid, kuhu mullu koostöös  omavalitsusega oli paigaldatud suitsuandureid.

Külastuse eesmärk oli teada saada, millises seisus on aasta hiljem andurid, sest varasem praktika on näidanud, et päris paljudes kodudes oli suitsuanduri patarei tühjaks saanud, polnud seade töökorras või oli mõnel muul põhjusel laest alla võetud.

Tänavu kontrollitud kodudes oli 11 protsendil puudu anduri patarei ning 12 protsendil polnud suitsuandurit üldse või ei olnud see töökorras.

Ametnike sõnul näevad päästajad tulekahjudel sageli pilti, kus alarmseade on laest alla võtud, asetseb riiulil või on koguni kappi peidetud.

Lõuna päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Viljar Schmidti sõnul on kodukülastuste tulemus sarnane eelmise aasta omaga, kuid veidi parem kui tunamullu. «Kui töökorras suitsuanduritega kodusid lisandub aastas kasvõi paar protsenti, ei ole meie töö liiva jooksnud,» ütles Schmidt.

Suitsuandur on tähtis inimese enda, tema pere ning naabrite turvalisuse huvides. Seade annab märku väiksemastki suitsuvinest ja tänu sellele saavad inimesed tulekahjule kiiresti reageerida, selle ise kustutada või põlevatest ruumidest väljuda.

Käivitunud alarmsignaal annab ohust teada ka öisel ajal ning omanike kodust ära olles tõmbab naabrite tähelepanu. Tuleõnnetuste rasked tagajärjed ja suured kahjud on sageli tingitud just sellest, et põleng avastatakse liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles