Seminaril vaeti kaugkütte väljavaateid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile peeti pärimusmuusika aidas sajakonna inimese osavõtul rahvusvahelist kaugkütteseminari «Kuidas kütta kui eestlane ja elada kui eurooplane?».

Kuulajad said osa nii Eesti kui Skandinaavia ekspertide ettekannetest, mis avasid kaugküttesüsteemide arendamise võimalusi. Ühtlasi arutleti seniste vigade üle ja vaadeldi Viljandimaa näitel eri olukordi. Lisaks rääkisid asjatundjad, miks tasub kasutusele võtta väikekoostootmisjaamu ning asutada kogukondlikke energiaühistuid.

Ettekannetele järgnes diskussioon, mille käigus püüti leida häid ideid, tagamaks Eesti hõredalt asustatud piirkondade kaugküttesüsteemide ellujäämist. Tõdeti, et paljudes Eesti asulates on kütmist puudutavad teemad teravalt päevakorral, sest ühiskondlikud hooned ja nõukogude ajast pärit kortermajad vajavad keskkütet, mille nõuetekohane töös hoidmine eeldab suuri kulusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles