Umbrohi on palju väiksem vaenlane kui taimemürk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Enne kojusõitu ostis Anne Luik Ahjuoja talu peremeestelt Ilmar ja Aivar Põrgilt kena kotikese küüslauku.
Enne kojusõitu ostis Anne Luik Ahjuoja talu peremeestelt Ilmar ja Aivar Põrgilt kena kotikese küüslauku. Foto: Tiina Sarv

Neljapäeval oli Viljandimaa toiduvõrgustikul Otse Tootjalt Tarbijale ehk OTT külas Eesti mahepõllunduse üks eestvedajaid, maaülikooli emeriitprofessor Anne Luik.

Ta selgitas, miks on mürkide ja kunstväetiste najal toodetud ning töötlemisel uue keemiarünnaku saanud toit meile ja ümbritsevale keskkonnale kahjulik. Paraku ei ole sugugi puhtad ka Eestis kasvatatud toiduained. Kümne aasta jooksul on siin kasutatavate taimekaitsevahendite hulk kahekordistunud.

Kümne tublima hulgas

Märksõnad

Tagasi üles