Automaadist saab pakki nüüd ka Soome saata

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Smartpost

Alates kolmapäevast on kodumaise logistikafirma Smartposti pakiautomaatidest võimalik saadetisi läkitada nii Eestisse kui Soome.



Selleks, et automaati sisestatud saadetis jõuaks Helsingis või selle lähiümbruses asuva adressaadini, kulub kuni kaks päeva. Teistesse sihtkohtadesse Soomes toimetatakse pakk kahe kuni nelja päeva jooksul.

«Käivitasime teenuse, sest selleks oli nõudlus. Ametlikult elab Soomes üle 15 000 eestlase ja neile lisanduvad tuhanded, kes seal tööl käivad,» selgitas Smartposti nõukogu liige Peep Kuld. «Pealegi on inimesel hilisõhtuni avatud kaubanduskeskustes asuvaid pakiautomaate mugav kasutada.»

Soomes viib pakid kohale riiklik postiettevõte Itella ning saatjal on võimalik valida, kas pakk toimetatakse sihtkohta kulleriga või lähimasse postkontorisse. Paki saatmine maksab saadetise suurusest ja kohaletoimetamise viisist sõltuvalt 199-319 krooni.

Plaanis on avada teenus ka vastupidisel suunal, et pakke saaks saata Soomest Eestisse Smartposti pakiautomaatidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles