Sünnipäevalast ehib tuledes tunnusmärk

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva õhtul säras juubelit pidav Ugala teater tuledes, üleval pilku püüdmas tähtpäevaks kingitud valgustatud tunnusmärk.
Kolmapäeva õhtul säras juubelit pidav Ugala teater tuledes, üleval pilku püüdmas tähtpäevaks kingitud valgustatud tunnusmärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval pühitses Ugala oma suurt tähtpäeva — teatri asutamisest möödus 90 aastat.


Kell kuus õhtul oli vingest tuulest hoolimata kenake hulk viljandlasi ja kaugemaid külalisi kogunenud teatrimaja juurde, kus anti esimene etendus. Vaimuka ja südamliku tekstiga viisid lapsed oma vanemate ja vanavanemate kõneldut tõlgendades kuulajad ajas tagasi. Arutleti nii Seasaare kõrtsi kui näitlejatesse armunud emade üle.



Siis läksid väikesed kujuteldavad rääkijad ringkäigule suurde teatrihoonesse. «Teater on vanem kui minu vanaema, aga see suur maja on uuem kui minu vanaema!» kommenteeris üks mudilane. Peatselt säras suur maja tuledes.


Katuseserval süttisid küünlad ja siis lõi tuledes särama suur tunnusmärk, mille olid teatrile kinkinud kohalikud ettevõtjad.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles