Kultuuri­töötajate palgamäära kokkulepe sai allkirjad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni TALO juhatuse esimees Ago Tuuling ning kultuuriminister ja üleriigiliste kollektiivläbirääkimiste delegatsiooni juht Rein Lang allkirjastasid neljapäeval kultuuritöötajate ja teiste TALO liikmeskonda kuulujate tuleva aasta töötasu alammäära kokkuleppe.

TALO juhatuse esimees Ago Tuuling ütles, et alates tuleva aasta 1. jaanuarist on kõrgharidust nõudval ametikohal täistööajaga ametis oleva riigiasutuse kultuuritöötaja ning sellega võrdsustatud teatrites töötava kutselise eriharidusega töötaja kuu brutotöötasu vähemalt 700 eurot.

«Saavutatud kokkulepe arvestab majanduslikke võimalusi, kuid teiselt poolt ka vajadust tagada avaliku teenuse pakkujatele õiglane, motiveeriv ja turukonkurentsile vastav töötasu, mis on soovituslik kõikidele kultuurivaldkonnas tegutsevatele institutsioonidele nende haldusalluvusest või omandisuhtest sõltumata,» märkis Tuuling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles