Telefon aitab korda hoida

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kase näitab uut mobiiltelefonirakendust, mis edastab teate probleemist automaatselt õigele omavalitsusele.
Kaupo Kase näitab uut mobiiltelefonirakendust, mis edastab teate probleemist automaatselt õigele omavalitsusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue tasuta mobiilirakenduse «Anna teada» abil saavad inimesed otse omavalitsusele märku anda kohtadest, mis on korrast ära.

Prügihunnikust metsa all või lahtisest kaevust saab selle rakendusega nutitelefoni abil pilti teha ning probleemi kirjelduse ja asukoha kaardil ära märkida. Kuigi analoogsed lahendused töötavad mitmes maailma linnas, seisneb Viljandimaal testitud «Anna teada» ainulaadsus selles, et üks programm haarab tervet riiki ehk siis kõiki 226 omavalitsust.

«Kui inimene näiteks teel koju mõnda probleemi märkab, võib see tal kojujõudmise ajaks olla juba ununenud,» selgitas projekti eestvedaja Kaupo Kase. «Kui aga nutitelefon on kaasas, saab ta kohapeal pilti teha ja selle edasi saata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles