Tekstiilijäätmete töötlemise tehas võtab jõudsalt tuure üles

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toom Tekstiili müügijuht Maren Vahter ja nõukogu esimees Innar Susi (liini kõrval paremal) kinnitavad, et tekstiilijäätmete töötlemise tehas on alles käivitamise järgus ning mõne aja pärast võib sealsete masinate juures ametis olla praegusest poole rohkem inimesi.
Toom Tekstiili müügijuht Maren Vahter ja nõukogu esimees Innar Susi (liini kõrval paremal) kinnitavad, et tekstiilijäätmete töötlemise tehas on alles käivitamise järgus ning mõne aja pärast võib sealsete masinate juures ametis olla praegusest poole rohkem inimesi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tekstiilitööstuse jäätmed, mis varem prügilates buldooserilintide vahel väänlesid, leiavad tänu aktsiaseltsi Toom Tekstiil uuele töötlustehasele nüüd otstarbe pehmes mööblis ja madratsites, aga ka näiteks helistuudiotes ja traktorikabiinides.

Ettevõtte nõukogu esimehe Innar Susi sõnul läks Baltimaades ainulaadse tehase käivitamine Männimäel endise Tarme mööblitehase ruumides ladusalt. Esimene sats töölisi asus keskkonnainvesteeringute keskuse kaasabil soetatud seadmete juures ametisse tänavu mais. Septembrist töötab kaks vahetust ning peetakse plaani minna üle kolmele vahetusele.

«Kohavalik õigustas end igati, mingeid halbu üllatusi polnud,» lausus Susi. «Mulle meeldib teadmine, et üks kompleks sai tükk maad tänapäevasemaks. Seda polnud nõukaajast saadik märkimisväärselt kohendatud. Siin olnud saunast korjasime kõigepealt kokku vanad Žiguli õlle pudelid, mida keegi praegu enam vastugi ei võta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles