Sukahärma Märdi talu koplites kappavad karikaomanikud

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri ja Vivian Patune peavad oma kahes tallis praegu 23 hobust ning osa neist on viimasel ajal koju toonud hulga karikaid. Pererahva vilistamise peale saabus esimesena hellitustest osa saama viiekuune Eesti tõugu varss Edward.
Jüri ja Vivian Patune peavad oma kahes tallis praegu 23 hobust ning osa neist on viimasel ajal koju toonud hulga karikaid. Pererahva vilistamise peale saabus esimesena hellitustest osa saama viiekuune Eesti tõugu varss Edward. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jüri ja Vivian Patune hakkasid hobuseid pidama 1992. aastal, kui neile anti riigimajandist kaks looma nende nelja eest, mis Jüri isalt kollektiviseerimise käigus ära võeti.

Üks neist oli Susanna — nüüdseks 19-aastane massiivne hobune, kelle kabjad on suured nagu supitaldrikud. Tänavu augustis tõi Susanna kaheaastane järglane Alice Abja vallas Veskimäe külas Sukahärma Märdi talus toimetavatele Patustele Eesti hobusekasvatajate seltsi jõudluskatsete finaalist parima Tori tõugu noore mära karika.

Hobusega on lihtsam kui lehmaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles