Linn ootab esimesse klassi astujate avaldusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 31. jaanuarini avaldusi lapsevanematelt, kes soovivad, et nende laps alustaks kooliteed mõnes Viljandi koolis.


Koolikohustuslik on laps, kes sama aasta 1. oktoobriks saab seitsmeaastaseks. Vanemate soovil võib esimesse klassi vastu võtta lapse, kes on aasta 30. aprilliks saanud kuueaastaseks. Vajaduse korral on võimalik nõustamiskomisjonilt taotleda koolikohustuse täitmise edasilükkamist ühe aasta võrra.

Linna üldhariduskoolidesse 2010/2011 õppeaastal vastuvõtmise korra järgi tuleb esimesse klassi astuja vanemal või seaduslikul esindajal esitada haridus- ja kultuuriametile avaldus juba jaanuarikuu jooksul.

Lasteaias käivate laste esimesse klassi astumise avaldusi võetakse vastu lasteaedades. Lasteaias mittekäivatele kooliminekueas lastele saadetakse materjalid posti teel registrijärgsesse elukohta.

Komisjon vaatab avaldused läbi ning vanemate soove ja koolide võimalusi arvestades kinnitab linnavalitsus klassikomplektide arvu ning koostab õpilaste nimekirjad kõikides linna üldhariduskoolides: Valuoja põhikoolis, Jakobsoni gümnaasiumis, Paalalinna gümnaasiumis ja maagümnaasiumis.

Jaotamise peamine alus on registrijärgse elukoha lähedus koolile või soov astuda õppima juba kooliskäivate vanemate õdede-vendadega ühte kooli.

Vastuvõtul eelistatakse neid sisseastujaid, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Viljandi. Kui on vabu kohti, võetakse esimesse klassi vastu ka neid õpilasi, kelle registrijärgne elukoht ei ole Viljandi.

Esimeste klasside õpilaste nimekirjad kinnitatakse 30. aprilliks. Pärast seda saab nendega tutvuda lasteaedades, koolides ning linnavalitsuse haridus- ja kultuuriametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles