Noortekogu ootab teisipäeval arutlema ja väitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Teisipäeval kell 17 on Viljandi maavalitsuse hoones Varivalimiste ja Viljandi noortekogu korraldatav avalik debatt, kus erakondade liikmed väitlevad teemal «Kuidas kujundada puhtamat poliitmaastikku?».

Pärast debatti leiab aset kõigile mõeldud aruteluring, kus otsitakse võimalusi, loomaks Viljandimaast ettevõtlike ja haritud inimeste tõmbekeskust. Sel nädalal leiab arvukalt debatte aset ka Viljandimaa koolides.

Avalikul debatil kogunevad väitlema Ergo Hanni Isamaa ja Res Publica Liidust, Juhan-Mart Salumäe Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast, Risto Kaljurand Reformierakonnast ja peagi selguv Keskerakonna esindaja. Debatti juhib ja arutelu suunab Rannar Raba ajalehest Sakala.

Debatist teeb otselülituse ERR-i portaal ning kohale oodatakse Viljandi koolide õpilasi, õpetajaid, nii ühiskondlikest teemadest huvituvaid noori kui täiskasvanuid.

Debatt toob otsustajad ja poliitikud kodanikele lähemale: teemavalik on intrigeeriv, kohaletulnutelt oodatakse sekkumist ja küsimuste esitamist, et üheskoos poliitkultuuri teemadel lahendusi leida. Avaliku debatiga loodetakse nii noortes kui vanades äratada huvi ühiskondlike teemade vastu, julgustades neid selles valdkonnas oma arvamust avaldama ja kaasa mõtlema.

Varivalimised on Eesti noorteühenduste liidu kolmandat korda korraldatav a-poliitiline kodanikuhariduse projekt, mis toob 13—20-aastased üle Eesti arvamust avaldama ja 13—17-aastased varivalima. Varivalimiste puhul korraldatakse debatte ja simulatsioonimänge veel mitmes Viljandimaa koolis, kus eri teemadel saavad sõna noored poliitikud ning endale olulistele küsimustele vastused kohalikud noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles